Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

IΣΛΙ


Τι χρειαζόμαστε:
για τη ζύμη:
6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα μαγειρικό λίπος
1 κούπα λάδι
για τη γέμιση:
2 κούπες καρύδια αλεσμένα
2 κ.σ κανέλα
1 κ.σ γαρύφαλο
2 κ.σ ζάχαρη
για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

Πως το κάνουμε:
1.Σε μια λεκάνη ρίξτε όλα τα υλικά
2.Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώστε
3.Χωρίστε τη ζύμη σε 30 μέρη
4.Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης
5.Ανοίξτε τη ζύμη σε φυλλαράκια
6.Βάλτε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και διπλώστε τα να σχηματισθεί ένα τρίγωνο.
7.Ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
8.Εποιμάστε το σιρόπι
9.Διατηρώντας το σιρόπι ζεστό σιροπιάστε τα ισλί για 3 λεπτά


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου