Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Ένα μεγάλο κρεμμύδι (Προαιρετικά μωβ)
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Μία πρέζα μαυροπίπερο
Τέσσερα δαφνόφυλλα
Μία πρέζα ρίγανη
Ένα κουτί χυμό τομάτας
Μία ώριμη τομάτα
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Μία κόκκινη πιπεριά
Εκατό γραμμάρια κεφαλοτύρι
Δέκα φέτες κασέρι
ένα κουτί κανελόνια

Εκτέλεση της συνταγής :

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με τον κιμά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το αλάτι, το μαυροπίπερο, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα. Ψιλοκόβουμε την πιπερία, την τομάτα μας και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το μισό κουτάκι από χυμό τομάτας. Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ένα τρίτο από ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το μίγμα να πιεί τα υγρά. Ο κιμάς είναι έτοιμος.
Αφήνουμε το μίγμα να χλιαρώσει.
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια με το κιμα και τα απλώνουμε σε ένα ταψι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το τον υπόλοιπο χυμό τομάτας. Ρίχνουμε μισό κουταλάκι της σούπας αλάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 20 με 30 λεπτάκια, αφού έχουμε σκεπάσει το ταψί με αλουμινόχαρτο. Μετά από τα 20 με 30 λεπτά, βάζουμε πάνω από τα κανελόνια μας όλα τα τυριά, ομοιόμορφα και κλείνουμε το φούρνο. Περιμένουμε να λιώσουν τα τυριά και τα κανελονια με κιμα είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου