Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ



ΥΛΙΚΆ
1.750gr αλεύρι μαλακό
500gr φυτίνη
500gr ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1/4 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αμμωνία
1 κ.γ. baking powder
1 και 1/4 ποτήρι πορτοκαλάδα

Ρίχνουμε στην πορτοκαλάδα την αμμωνία, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και το κονιάκ.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε στη λεκάνη την πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ζυμώνοντας καλά ώσπου η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και μαλακή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί βάζοντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί.
Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα με το φούρνο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου