Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΜΕΚ

Υλικά
20 φρυγανιές
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
κανέλα
γαρύφαλλο


για την κρέμα
2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκοι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
410 γρ εβαπορέ
410γρ νερό
1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου (βανίλια)
2 βανίλιες ή 2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο


για την σαντυγί:
400γρ φυτική κρέμα
1κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω 2 φλυτζάνια ζάχαρη, 4 φλυτζάνια νερό, κανέλα και γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Απλώνω τις φρυγανιές στο σκεύος μου και χύνω το σιροπάκι ώστε να βραχούν όλες πολύ καλά.
Χτυπάω τα αυγά και τους κρόκους με 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα βάζω το εβαπορέ, το νερό και το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και τα βάζω σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν χτυπηθεί καλά τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτω σιγά- σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια Έπειτα προσθέτω την βανίλια και το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύω συνέχεια. Όταν η κρέμα πήξει, προσθέτω το βούτυρο. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη φρυγανιά.Τέλος χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζω πάνω από το γλυκάκι μου. Διακοσμώ με ψιλοκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο και κανέλα ή όποιον ξηρό καρπό έχω στο σπίτι.

sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου