Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Έχει λίγη φασαρία, αλλά είναι ένα γευστικό φαγητό. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε… Επίσης, σας αφήνει πολλά περιθώρια να προσθέσετε ή να διαφοροποιήσετε υλικά όπως σας ορίζει η φαντασία και η έμπνευσή σας!

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές

2 αυγά

4 κουτ. σούπας γάλα

τριμμένη φρυγανιά

αλάτι

λάδι

400 γρ. γραβιέρα

400 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σάλτσα

1 κιλό ντομάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

λάδι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λίγο βασιλικό

Εκτέλεση

* Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι και σε μισή ώρα τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.

* Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Βουτάτε μία μία τις μελιτζάνες στο μείγμα και μετά τις πασπαλίζετε με φρυγανιά.

* Τηγανίζετε σε λάδι τις μελιτζάνες.

* Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα με το γνωστό τρόπο και τη βράζετε μέχρι να δέσει.

* Απλώνετε στο ταψί τις μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με λίγη σάλτσα, με φετάκια γραβιέρας και με τριμμένη μελιτζάνα. Επαναλαμβάνετε για δύο στρώσεις ακόμη. Ψήνετε 30’ και σερβίρετε ζεστές.

syntages.tublr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου