Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΙΣ ΤΑΟΥΚ





Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 λεµόνι
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γλ. κύµινο
½ κ.γλ. κόλιανδρο αποξηραµένο
½ κ.γλ. µαύρο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες

Εκτέλεση
Κόβουµε το κάθε στήθος σε περίπου οχτώ κοµµάτια (κύβους). Ετοιµάζουµε τη µαρινάδα, ανακατεύοντας όλα τα µπαχαρικά µε το σπορέλαιο, το ξύδι, το χυµό λεµονιού, το µαύρο πιπέρι και το πολτοποιηµένο σκόρδο. Προσθέτουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου στη µαρινάδα και τα αφήνουµε τουλάχιστον έξι ώρες στο ψυγείο. Τα περνάµε σε σουβλάκια και τα ψήνουµε στη σχάρα σε µέτρια φωτιά, για περίπου οκτώ λεπτά. Σερβίρουµε µε πατάτες τηγανητές και δροσερή σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου