Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΤΑ ΞΙΠΟΛΥΤΗ


Ευκολότατη και νοστιμότατη. Λέγεται ξυπόλυτη γιατί γίνεται χωρίς φύλλο. Στο άρπα - κόλλα.





Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλυτζάνα ζάχαρι
1/2 πακετάκι βιτάμ
2 ή 3 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
1 φλυτζάν. ζάχαρι
1 φλυτζάν. νερό
μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι )
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή με μαργαρίνη Βιτάμ για ένα πιο υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα.


Πως το κάνουμε:
1.Σε μια κατσαρόλα βάζεται το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρι, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
2.Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.
3.Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά .
4.Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)
5.Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομάτια αφού παγώσει και σερβίρετε .
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξ΄ίσου νόστιμη .


sintagespareas.gr

1 σχόλιο: