Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


Τι χρειαζόμαστε:
600 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
1 κ. του γλυκού κανέλα
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι

1 1/2 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη

Πως το κάνουμε:
1.Κοσκινίστε το αλεύρι. Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει και χτυπήστε στο μίξερ μαζί με τα 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.
2.Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και χτυπώντας συνεχώς με μικρή ταχύτητα ρίξτε το γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.
3.Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκούρα ζάχαρη με την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και την κανέλα.
4.Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίστε με αλεύρι.
5.Ρίξτε μέσα τη μισή ζύμη και απλώστε το παραπάνω μείγμα, κρατήστε λιγο για γαρνίρισμα. Τελειώστε με την υπόλοιπη ζύμη.
6.Πασπαλίστε το γλυκό με τη γέμιση που κρατήσατε.
7.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά.
8.Οταν είναι έτοιμο συροπιάζετε.


Δsintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου