Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΑΝΑΝΑΣ



ΥΛΙΚΑ
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 γιαούρτι 200 γρ.
1 φακελάκι ζελέ ανανά
1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
1 πακέτο μπισκότα petit-beurre ή digestive

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζελέ ανανά χρησιμοποιώντας 1 ποτήρι ζεστό νερό και 1/2 ποτήρι σιρόπι ανανά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως αναφέρουν οι οδηγίες αλλά με τα 2/3 του γάλακτος (δηλαδή 300ml αντί για 400ml) και την αναμιγνύουμε με το γιαούρτι και τα 2/3 ζελέ.
Κόβουμε 2-3 φέτες ανανά σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε μπολ ή με τσέρκι, εάν θέλουμε να γίνει τούρτα, στρώνουμε μια σειρά μπισκότα, τα ραντίζουμε με λίγο από το υπόλοιπο σιρόπι ανανά.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση κρέμας με τη μισή ποσότητα από την κρέμα.
Βάζουμε δεύτερη στρώση μπισκότα, αλλά θρυμματισμένα αυτή τη φορά.
Βάζουμε τη δεύτερη στρώση κρέμας.
Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ανανά και εάν θέλουμε στη στρογγυλή τρυπούλα της κάθε φέτας, βάζουμε ένα κερασάκι μαρασκίνο ή ένα βύσσινο γλυκό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να παγώσει και να "σφίξει" η κρέμα.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου