Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΑΛΑΖΕΣ




1,5 lt νερό
60 γρ. φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
130 γρ. ζάχαρη
200 γ. κορν φλάουερ
Μαστίχα, ούζο ή ανθόνερο και λίγη κανέλα


Διαλύετ το νισεστέ στο νερό και θα τον βράσετε μαζί με την ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα μέχρις ότου πήξει.
Το μοιράζετε σε μπολάκια και το αφήνετε να κρυώσει. Ραντίζετε την κρέμα με λίγη μαστίχα λικέρ (ούζο ή ανθόνερο, ότι σας αρέσει ως γεύση) και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα καθώς και λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου