Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




Υλικά
1σακουλάκι μύδια
2-3 κ.σ. λάδι
1/2 σφηνάκι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
μερικά φύλλα δυόσμο
1 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
αλατοπίπερο
φρυγανιά τριμμένη όσο χρειαστεί

Βγάζετε τα μύδια από το σακουλάκι τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά. Σε μία λεκανίτσα βάζετε τα μύδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας και ρίχνοντας τμηματικά το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τμηματικά και τη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να αρχίσει να πλάθεται το μείγμα, αν χρειαστεί το βοηθάτε με λίγο λάδι.
Τέλος πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου