Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ



Υλικά
1200 γρ μοσχαράκι
3 φέτες μπέικον σε λουρίδες
2 κτσ ελαιόλαδο
2 κτσ βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια από τη Βελανιδιά
2 λεμόνια
2/3 φλιτζάνι ουίσκι
2/3 φλιτζάνι νερό
1 δαφνόφυλλο
Αλατοπίπερο

εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το μπέικον σε λουρίδες και τυλίγουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος με το μπέικον, να ροδίσουν καλά απ΄ όλες τις πλευρές.
Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να πάρουν κι αυτά το χρώμα τους.
Σβήνουμε με το ουίσκι. Μόλις εξατμισθεί λίγο το οινόπνευμα προσθέτουμε το χυμό από 1,5 λεμόνια και τη φλούδα από το ένα.
Βάζουμε το δαφνόφυλλο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και το νεράκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το τελευταίο μισό λεμόνι σε φέτες.
Σερβίρουμε το κρέας περιχυμένο με τη σάλτσα του. Το γαρνίρουμε με ρυζάκι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Εγώ έφτιαξα ρύζι με κάρυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου