Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΓΚΑΝΑΣ


Τι χρειαζόμαστε:
200-250 ml κρέμα γάλακτος
180 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. ζάχαρη
Πως το κάνουμε:
1.Ξεκινάμε λιώνοντας την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2.Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει να λιώνει και να γίνεται καραμέλα.
3.Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες και πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε γρήγορα, ώστε να μην πήξει η καραμέλα από την κρύα κρέμα γάλακτος. Ακόμα όμως και αν πήξει κατά τόπους, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 5 λεπτά).
4.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
5.Το καραμελένιο γλάσσο μας είναι έτοιμο για χρήση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα της κρέμας εξαρτάται από το πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε να είναι το γλάσο μας.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου