Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ


Υλικά:

* 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
* 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 3 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
* 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
* 125 ml ξηρό λευκό κρασί
* 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση αν δεν είναι πολύ μικρά)
* 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
* 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
* παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για το σερβίρισμα
* φυλλαράκια ματζουράνας ή ρίγανης ή λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
* αλάτι


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες χρήσεως. Πρέπει να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς.



Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μπούκοβο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.


Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου