Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ
2 κ. Σουπιές
5 ξερά Κρεμμύδια
Δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι σε κόκκους
1 ποτ. Κόκκινο ξηρό κρασί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τις σουπιές με αρκετό νερό. Τις κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας ή ένα καλό μαχαίρι σε χοντρές ροδέλες, γιατί με το ψήσιμο θα μαζέψει η σάρκα της.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα αχνίζουμε σε ζεστό λάδι σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε μέσα και τις σουπιές και τις σωτάρουμε για πέντε λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε στο φαγητό 3 φύλλα δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι [γιατί οι σουπιές έχουν την φυσική τους αλμύρα] και μισό ποτήρι νερό. Δεν χρειάζεται παραπάνω νερό γιατί και οι σουπιές θα βγάλουν το ζουμάκι τους. Ανακατεύουμε μια γύρα και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να βράσουν για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες θέλουν λιγότερη ώρα για να βράσουν, οπότε ελέγξτε τις πάνω στη μία ώρα.

Είναι έτοιμες!
ΛΙΤΣΑ ΦΥΛΑΚΟΥ
mamakouzina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου