Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΙΝΙΡ ΜΠΟΥΡΕΚ



Υλικά για τη ζύμη: 2 ποτήρια νερό, 2 κουταλάκια μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές λάδι, 8 ποτήρια αλεύρι, αλάτι

Υλικά για τη γέμιση: : 1 ποτήρι τυρί τριμμένο, 1 ποτήρι κασέρι τριμμένο, μερικές λωρίδες λαρδί
Εκτέλεση: Ξεκινώντας διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το λάδι, τ' αλάτι, τ; αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά να γίνει ζύμη ψωμιού και την αφήνουμε 30' να φουσκώσει. Στη συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μακρόστενα οβάλ φύλλα, βρέχουμε τις άκρες, τις πιέζουμε να κολλήσουν, να σχηματιστούν σαν μικρές βαρκούλες. Μετά λαδώνουμε ένα ταψί, τ' αραδιάζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν 200° C για 10', τα βγάζουμε, τα πατάμε στο κέντρο, τα γεμίζουμε με τυρί ή κασέρι και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ξαναβγάζουμε σε 10΄, βάζουμε το λαρδί με λίγο βούτυρο, τ' αφήνουμε 5' στο φούρνο να ροδίσουν και είναι έτοιμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

(από τον ιστοσελίδα των Ακριτών Σερρών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου