Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ)

Υλικά:

8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
βασιλικός
θυμάρι
μαϊντανός, φρέσκος
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
καυτερό πιπέρι Καγιεν, (αν θέλουμε)
αλάτι
λίγο λάδι
8 πίτες για σουβλάκια
1/2 κιλό γιαούρτι για τζατζίκι, σακούλας
1 μεγάλο αγγούρι
2 κουταλιές του γλυκού ξύδι λευκό
άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι περίπου
πάπρικα
λάδι
αλάτι
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ντομάτα να βράσει.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγη ώρα (μέχρι πήξει).

Τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά το αγγούρι, και το στύβουμε καλά.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι λευκό, ξύδι και λίγο-λίγο το λάδι, κι ανακατεύουμε καλά. (Φτιάχνουμε δηλαδή ένα τζατζίκι χωρίς σκόρδο).

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.

Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν.

Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές.

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο 2 πίτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, από πάνω 2 μπιφτέκια, τη σάλτσα και τέλος το τζατζίκι.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και κόκκινο πιπέρι.
forumotion.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου