Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ




Υλικά (35 κομμάτια περίπου)

Για τη ζύμη:
1 κούπα νερό χλιαρό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαγιά
Για τη γέμιση:
300 γρ πατάτες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνιθο ή δυόσμο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης (μπορούμε και στον αρτοπαρασκευαστή) και την αφήνουμε να φουσκώσει. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πηρούνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πατάτα, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο 1 εκ. περίπου. Αν κολλάει χρησιμοποιούμε αλεύρι. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης στο κέντρο και τα κλείνουμε καλά. Αφήνουμε τα πιροσκί να φουσκώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και... έτοιμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου