Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

Υλικά

800 γραμμ. ξαρμυρισμένα φιλέτα από παστό μπακαλιάρο

300 γραμμ. ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα ντοματάκια

1 μικρό κρεμμύδι

150 γραμμ. ελιές Καλαμών

2 κουταλιές κάππαρη

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα

100 ml λευκό ξηρό κρασί

ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλεύρι, ρίγανη, λάδι, πιπέρι




Προετοιμασία

Αλευρώστε τον μπακαλιάρο.

Ζεστάνετε αρκετό λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ροδίστε τον μπακαλιάρο και στραγγίστε το σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψιλοκόψτε τις ελιές, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα.

Ρίξτε 2 κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 3-4 κουταλιές λάδι (από εκείνο που τηγανίσατε τον μπακαλιάρο) και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (άκοπο).

Αφαιρέστε το σκόρδο, ρίξτε τα ντοματάκια, την πιπερίτσα, την κάππαρη, τις ελιές, ρίγανη και πιπέρι.

Βράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά με το σκεύος σκεπασμένο.

Βάλτε τον μπακαλιάρο σ’ ένα ταψί, ρίξτε πάνω τη σάλτσα, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το για 2-3 λεπτά.

Περιχύστε τον μπακαλιάρο με 3-4 κουταλιές λάδι, το κρασί και λίγο νερό και ψήστε το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρετέ το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου