Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ




4 μεγάλες φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες
1 κούπα λεμονιού
1 ¾ του φλιτζανιού μπαγιάτικα ψίχουλα
1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
2 κουταλιές της σούπας φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια αλάτι θαλασσινό
1 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες συνταγής
Αφού καθαρίσουμε και περάσουμε με λεμόνι τις αγκινάρες, τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, τα ¾ από το πεκορίνο, το μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Παίρνουμε μία μία τις αγκινάρες, τις γεμίζουμε με το μείγμα και τις τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα για άλλα 5 λεπτά.
Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου