Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ




Υλικα

10 φλυτζάνια τσαγιού μούστο

1 φετάκι ψωμί

1/2 φλυτζάνι τσαγιού κόρν-φλάουερ

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

Καρύδια, κανέλλα, σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα το μούστο με ένα φετάκι ψωμί. Τον Βράζετε επί 15 λεπτά και τον αφήνετε να κατασταλάξει. Τον περνάτε από τουλπάνι και τον μετράτε με φλιτζάνι τσαγιού.

Βάζετε στην κατσαρόλα 8 φλυτζάνια τσαγιού έτοιμο στραγγισμένο μούστο. Αναμιγνύετε 2 φλιτζάνια μούστο με το αλεύρι και το κορν-φλάουερ Μόλις ο μούστος αρχίσει να βράζει ρίχνετε το μύγμε του αλεύρου λίγο λίγο, ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Οταν η μουσταλευριά πήξη την αποσύρετε από τη φωτιά και τη σερβίρετε στα πιάτα. Την πασπαλίζετε με καρύδια, με κανέλλα και με σουσάμι.

Σημ: Στο μούστο βάζουμε συνήθως στάχτη για να καθαρίσει. Τη στάχτη την αντικαθιστά το ψωμί. Ο μούστος καθαρίζεται και η μουσταλευρια γίνεται καλύτερη.

Αντικαθιστάτε το κορν-φλάουερ με 3/4 φλυτζανιού αλεύρι, δηλαδή στα 8 φλυτζάνια μούστου θα βάλετε 1 3/4 φλυτζανιού αλεύρι. ¨Η βάζετε αλεύρι και σιμιγδάλι σε ίσα μέρη.

Πηγή: Χρύσα Παραδείση "Νέα Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου