Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


Υλικά

* Για τη μαρινάτα:
* 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
* 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
* 4 σκελίδες σκόρδο
* 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
* 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
* 1/2 κ.γλ. κύμινο
* 1/2 κ.γλ. καγέν
* Αλάτι
* πιπέρι
* 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
* 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
* Σουβλιά μεταλλικά ή ξύλινα για σουβλάκι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάτα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου