Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά:
  • 500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • λίγο γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
  • λίγη μουστάρδα
  • χυμός ενός λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
Εκτέλεση:
  • Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
  • Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
  • Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
  • Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι. 
  • Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, με φέτες λεμονιού, μαγιονέζα και μια δροσερή σαλάτα!

Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!
Καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου