Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


  Περιεχόμενα


  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός

-Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα

-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
sintages.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου