Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ




H συνταγή της ημέρας 
 

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


750 γρ. μπάμιες
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 γρ. ελαιόλαδο
1 μικρό κοτόπουλο σε μερίδες
750 γρ. νερό
4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
4 πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
Ξύδι

Πλένουμε τις μπάμιες και καθαρίζουμε κωνικά τις κορφές τους.

Τις ρίχνουμε σε λεκάνη όπου έχουμε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνουμε 2 ώρες το λιγότερο για να αποβάλλουν την κολλώδη ουσία που περιέχουν. 
Κατόπιν τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό. 

Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι για 10 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας. 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το 1/5 του νερού. Αφήνουμε 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράζει.

Φυλάσσουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και βάζουμε το κοτόπουλο σε γάστρα, κατόπιν σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας και συνεχίζουμε βάζοντας διαδοχικά μια σειρά μπάμιες, ντομάτες κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 

Τέλος, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλάτι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο νερό και το λάδι με τα κρεμμύδια.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε 40 - 50 λεπτά στην αρχή στους 220° C και κατόπιν στους 180° C. 

Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμη.
Διάρκεια: 100 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου