Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ


 Περιεχόμενα


  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 2 1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
  • φλούδα από λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι
  • 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 150 γρ. καταϊφι
  • 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά

-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα

-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση

-Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά

-Προσθέτετε την βανίλια

-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταϊφι,

-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει

-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι

-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το καταϊφι

-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το καταϊφι

-Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει

-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ

-Απλώνετε την σαντιγύ πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου