Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα κ' 15 λεπτά

Υλικά:
3 ποτ. νερού αλεύρι κόκκινο
¾ ποτ. νερού λάδι
1 ποτ. νερού ζάχαρη
½ ποτ. νερού χυμό πορτοκαλί
1 ½ κουτ. κανέλλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ποτ. νερού με σταφίδα μαύρη - σταφίδα ξανθιά - καρύδια χοντροκομμένα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία Παρασκευής
Σε μια λεκάνη (ή στο μπλέντερ) βάζουμε λάδι, ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού όπου και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και τα κτυπάμε. Βάζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψάκι καλά με λάδι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την πίτα μας με ζάχαρη άχνη

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι.
  • Εάν το μείγμα είναι πολύ αραιό προσθέτουμε αλεύρι.
  • macooking.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου