Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ




Χρόνος Παρασκευής: 2-2 ½ ώρες

Υλικά:
2 κιλά κολοκυθάκια μέτρια
300 gr. κιμά μοσχαρίσιο
200 gr. κιμά χοιρινό
2 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
1 ποτ. κρασιού λάδι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο (τριμμένο)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ματσάκι μαϊντανό (όχι πολύ μεγάλο) (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι 

Για τη αυγολέμονο
2 ποτ. νερού ζωμό
2 ½ κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
2 αυγά
2 λεμονιά

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Ξύνουμε τα κολοκυθάκια από έξω, τα πλένουμε και τα ανοίγουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι όπου τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και 2 ποτήρια νερό. Τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και κοιτάμε να έχουν νερό γιατί θα μας χρειαστεί για τη σάλτσα.

Βήμα δεύτερο
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό. Βράζουμε το ζωμό μαζί με το κόρν φλάουρ για λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά με τα λεμονιά σιγά – σιγά για να μη μας κόψει. Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσουν. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στα κολοκυθάκια μέσα στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Προσέχουμε όταν τα ανοίγουμε να μην κοπούν.
  • Υπάρχει ειδικό εργαλείο για το άνοιγμα.
  • Μπορούμε να τα κάνουμε και μόνο με μοσχαρίσιο κύμα.
  • Για περισσότερη νοστιμιά, στον πάτο της κατσαρόλας μπορούμε να βάλουμε 3-4 κομματάκια απο χοιρινό.
  • macooking.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου