Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ



Εκτύπωση
 

Λεμονογλυκό ψυγείου
Εύκολο,  δροσερό και οικονομικό γλυκό που γίνεται σ΄ ελάχιστο χρόνο
Υλικά 
  • 1 kgr γιούρτι (2%)                                                     
  • 1 ζαχαρούχο
  • 5 μπισκότα digestive
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια ή lime
  • Το χυμό των λεμονιών
  • Αμυγδαλάκι φιλέ  ή
    Φουντούκι ή γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
Λεμονογλυκό ψυγείουΛεμονογλυκό ψυγείουΛεμονογλυκό ψυγείου
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μοιράζουμε σε τέσσερα ποτήρια.
  • Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, το ξύσμα και το χυμό. 
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό και μοιράζουμε την  κρέμα πάνω από το μπισκότο. 
  • Γαρνίρουμε με το αμύγδαλο ή φουντούκι τριμμένο ή ότι άλλο θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τα γλυκά μας πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπισκότο θέλουμε
Το γιαούρτι μπορεί να έχει όσα λιπαρά θέλουμε,  αλλά θα ήταν καλό να είναι ένα γιαούρτι με ήπια γεύση
Αν δεν σας αρέσει να είναι αρκετά ξινό, ελαττώστε τη ποσότητα του χυμού 

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου