Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ



Μαφινς με ροδάκινοΜαφινς με ροδάκινο



Υλικά συνταγής για τα μάφινς:
Αλεύρι1 3/4 κούπας 
Μπέικιν πάουντερ3 κουταλάκια τσαγιού 
Τριμμένη κανέλα1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Καστανή ζάχαρη2/3 κούπας 
Λιωμένο βούτυρο60 γρ. 
Ξινόγαλο1/3 κούπας 
Αυγά2 μεγάλα 
Καθαρισμένα και ψιλοκομμένα ροδάκινα3 μέτρια 
Υλικά συνταγής για την επικάλυψη:
Κρύο βούτυρο30 γρ. 
Αλεύρι1/4 κούπας 
Μέτρια σπασμένα φουντούκια1/3 κούπας 
Καστανή ζάχαρη1 κουταλιά σούπας 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε ταψάκι με 12 θέσεις, χαρτάκια για ψήσιμο μάφινς.
2. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη.
3. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε το ξινόγαλο και το λιωμένο βούτυρο. Τα ρίχνετε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε. Μην τα παραχτυπήσετε. Προσθέτετε τα ροδάκινα και ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
4. Τρίβετε όλα μαζί το υλικά της επικάλυψης και πασπαλίζετε το μείγμα πάνω από τα μάφιν.
5. Ψήνετε τα μάφιν για 20 περίπου λεπτά, να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 3 - 4 λεπτά να ηρεμήσουν και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου