Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ




Η εύκολη συνταγή


Υλικά:

8 μέτρια άσπρα κρεμμύδια
1 λουκάνικο γύρω στα 120 γρ. ψιλοκομμένο
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι ζεστό νερό


Εκτέλεση:


  1. Βράζουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. 
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση, βγάζουμε τη μισή τους ψίχα και την ψιλοκόβουμε.
  4. Βάζουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά με το λουκάνικο. 
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τυρί, το αυγό, 4 κουταλιές φρυγανιά, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Γεμίζουμε με το μίγμα τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε σε μονή στρώση σε βουτυρωμένο ταψί. 
  7. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, π
  8. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180° C. 
  9. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου