Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


 Περιεχόμενα


  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • 1 κουτί φύλλο
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλλα


 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C

-Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα

-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια

-Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια

-Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό

-Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο

-Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου

-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες

-Φτιάχνετε το σιρόπι

-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά

-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά

-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου