Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ




ΜελιτζανοκροκέτεςΜελιτζανοκροκέτες



Υλικά συνταγής:
Φλάσκα μελιτζάνα1 μέτρια 
Τριμμένη παρμεζάνα1 κούπα (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας) 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό2 - 3 κουταλιές σούπας 
Τριμμένη γαλέτα1 1/2 κούπα (ή φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί) 
Αυγά2 μεγάλα 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Ελαιόλαδογια το τηγάνισμα 

Οδηγίες: 
1. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράσει. Εν τω μεταξύ, πλένετε την μελιτζάνα και την κόβετε κύβους (1,5 εκ. περίπου), χωρίς να την ξεφλουδίσετε. Βράζετε την μελιτζάνα για 10 περίπου λεπτά, να μαλακώσει. Την στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Ανακατεύετε την μελιτζάνα με τα αυγά, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, πιπέρι και την μία κούπα φρυγανιά. Ανακατεύετε και σιγά - σιγά προσθέτετε και όση φρυγανιά χρειάζεται για να πάρετε ένα μάλλον σφιχτό μείγμα που μπορεί να δουλευτεί με ευκολία.
3. Παίρνετε ποσότητα από το μείγμα και κάνετε στενόμακρες κροκέτες. Θα γίνουν περίπου 16. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τις κροκέτες, να ροδίσουν καλά ολόγυρα. Τις σερβίρετε ζεστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου