Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



Μελιτζάνες κοκκινιστές με πατάτεςΜελιτζάνες κοκκινιστές με πατάτεςΝόστιμο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό, με μελιτζάνες, πατάτες και φρέσκες ντομάτες. Λαδερό, νηστίσιμο και πολύ γευστικό.
4.0 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 20 λεπτά και μισή ώρα αναμονή | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 50 λεπτά και μισή ώρα αναμονή
Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 412 θερμίδες | Λιπαρά: 24 γρ.



Υλικά συνταγής:
Μελιτζάνες1 κιλό 
Πατάτες1 κιλό 
Ντομάτες1 κιλό (ώριμες) 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 μεγάλο 
Ψιλοκομμένο σκόρδο3 - 4 σκελίδες 
Ελαιόλαδο3/4 κούπας 
Αλάτι, πιπέριόσο σας αρέσει 
Ζάχαρη1/2 - 1 κουταλάκι (ανάλογα με το πόσο ξινή είναι η ντομάτα) 

Οδηγίες: 
1. Καθαρίζεται τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε μεγάλα κιδωνάτα κομμάτια και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή ώρα σε τρυπητό να βγάλουν την πικράδα τους.
2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κύβους, 2 - 3 εκ. περίπου. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε ή τις τρίβετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε κι αυτά για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, να μην αρπάξουν.
4. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και λίγη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα.
5. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα.
radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου