Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ




Υλικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη νερό με 1 χούφτα αλάτι.
  • Τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε σε πολλά νερά. Τα στραγγίζουμε και τα ροδίζουμε με λάδι.
  • Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρονται με ρύζι.
greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου