Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



Χωριάτικες ντομάτες
Ένα καλοκαιρινό φαγητό που βέβαια τρώγεται και στην καρδιά του χειμώνα.  Μ’ αυτές τις ψητές κατ’ ουσίαν ντομάτες μπορείτε να γαρνίρετε παϊδάκια, μπριζολίτσες, μπιφτέκια, αλλά και τηγανητά κεφτεδάκια.

Υλικά για 1 μέτριο ταψάκι του φούρνου

  • 10 μεσαίου μεγέθους ώριμες ντομάτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κλαράκια από θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι , ριγανίτσα και 1 ½ φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο.

Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση.  Τις βάζετε σε ένα ταψάκι με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και σκορπίζετε από πάνω τους το σκορδάκι, το κρεμμυδάκι, τα κλαράκια του θυμαριού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.  Περιχύνετε με άφθονο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170ο στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Σερβίρετε τις ντομάτες σαν γαρνιτούρα σε ψητό κρέας και το περισσευούμενο λάδι που θα μείνει στο ταψί μην το πετάξετε είναι ιδιαίτερα αρωματικό από τα υλικά που συνόδευσε και μπαίνει πάρα πολύ ευχάριστα σε μια πράσινη σαλάτα.
ntomatagemisti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου