Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ




Η εύκολη συνταγή


Υλικά:

2 κούπες κρέμα γάλακτος παχύρευστη
1 κούπα γάλα πλήρες
¼ κ.τ.γ. αλάτι
6 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.τ.σ. σκόνη μάτσα (γιαπωνέζικο πράσινο τσάι)



Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μέχρι να πάρουν μια βράση, ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την σκόνη μάτσα και ύστερα προσθέτουμε 1 κούπα από το μείγμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
  5. Προσέχουμε να μην πάρει βράση.
  6. Ύστερα τοποθετούμε γρήγορα το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Μετά, το τοποθετούμε στην κατάψυξη καλυμένο για να παγώσει τουλάχιστον 2 ώρες.Παράλληλα το ανακατεύουμε ανά 30'. Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή.


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου