Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

Υλικά:
1 ποτ. νερού σιμιγδάλι ψηλό
1 ποτ. νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτ. νερού λάδι
3 ποτ. νερού ζάχαρη
4 ποτ. νερού νερό
1 ξύλο κανέλλα
Κανέλα σκόνη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο – Σιρόπι
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύλο της κανέλλας.

Βήμα Δεύτερο – Σιμιγδάλι
Περιμένουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε ανακατεμένα τα 2 ποτήρια σιμιγδάλι σαν “βροχή” ανακατεύοντας μέχρι να σκουρύνει, όπου και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Βήμα Τρίτο
Ρίχνουμε το σιρόπι πολύ προσεκτικά στο σιμιγδάλι (πετάγεται, οπότε μην καούμε). Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πάρει όλα τα υγρά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι καθαρά. Το φορμάρουμε όπως είναι ζεστός και ρίχνουμε από επάνω λίγη ζάχαρη και σκόνη κανέλλας.

Είναι έτοιμος …

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Αντί για ελαιόλαδο μπορεί να βάλουμε καλαμποκέλαιο.
  • Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη αν δεν το θέλουμε τόσο γλυκό.
  • macooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου