Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤRIFFLE ΤΗΣ ΜΕΛΕΝΙΑΣ





Υλικα
Περιπου 10 χειροποιητα σαβαγιαρ (εξαρτατει και απο το μπωλ)
1 μεγαλο βαζο (750γρ) βυσσινα κονσερβα
1 κουταλακι γλυκου κορν φλαουερ
3 κουταλιες σουπας ζαχαρης
Για την κρεμα
3 κροκους
250γρ γαλα
1 κουταλακι γλυκου κορν φλαουερ
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
Χτυπημενη κρεμα γαλακτος (250μλ)
Αμυγδαλακι φιλε
Στραγγισα τα βυσσινα και ζεστανα το ζουμι τους σε ενα κατσαρολακι. Προσθεσα ζαχαρη και ζεστανα το μιγμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και να ζεσταθει λιγο το ζουμι-χωρις ομως και να βρασει. Διελυσα το κορν φλαουερ σε λιγο κρυο νερακι και το προσθεσα στο ζουμι. Εβρασα το μιγμα μεχρι να δεσει λιγο. Δεν χρειαζεται να δεσει καλα, απλα να μην ειναι πια εντελως ρευστο.Ανακατεψα το δεμενο ζουμι με τα βυσσινα.
Για να φτιαξω την κρεμα εβαλα το γαλα να ζεσταθει. Σε μια λεκανιτσα ανακατεψα με το συρμα τα αυγα, το κορν φλαουερ και την ζαχαρη. Οταν το γαλα εφτασε σε σημειο βρασμου, αρχισα να ριχνω λιγο λιγο το γαλα στο μιγμα των αυγων. Ανακατευα συνεχεια με το συρμα. Οταν το γαλα τελειωσε εριξα ολο το μιγμα στο κατσαρολακι και εβρασα ανακατευοντας μεχρι η κρεμα να δεσει. Την εβαλα σε ενα μπωλακι να κρυωσει λιγο.
Σε ενα ομορφο μπωλ αρχισα να συναρμολογω το γλυκο. Εριξα λιγο μιγμα απο βυσινα, κομματια σαβαγιαρ, και αλλα βυσσινα. Στο τελος εριξα την κρεμα και την εστωσα καλα καλα. Για να φαινεται ομορφα το γλυκο, προσεξα η κρεμα να μην τρεξει στα πλαγια και χαλασει την στρωση.
Αφησα το γλυκο στο ψυγειο να κρυωσει καλα. Την επομενη μερα το στολισα με μια γερη δοση σαντιγη (250 γρ κρεμα γαλακτος και λιγη αχνη ζαχαρη) και καβουρδισμενο αμυγαλακι φιλε. Ηταν νοστιμο, δροσερο, οχι πολυ γλυκο και με ευχαριστη ισορροποια στις γευσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου