Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ)


Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό

photo: sinfulsonia







Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
  • 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
  • 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 4 κ-σ ανθονερο
  • 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.
  2. Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
  3. Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
  4. Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.
  5. Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.


.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου