Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ



 


Έχει υποβληθεί από MARTZI   

Υλικα
  • 7 αυγα
  • 3 κουτ.σουπας κορν φλαουερ
  • 1 κουπα ζαχαρη
  • 1/2 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
  • 1 βιταμ
  • 5 κουπες γαλα
  • 3 βανιλιες
  • φυλλο κρουστας για πιτες και γλυκα
Εκτελεση
  • Βαζουμε σε μια κατσαρολα να ζεσταινετε τις 3 κουπες γαλα.
  • Σε μια λεκανη ανακατευουμε τις 2 κουπες γαλα με το κορν φλαουερ και το σιμιγδαλι .
  • Σε μια αλλη λεκανη χτυπαμε τα 5 αυγα με τη ζαχαρη και τα ριχνουμε στο μιγμα με το κορν φλαουερ και ολο αυτο στην κατσαρολα με το ζεστο γαλα. Το ριχνουμε σταδιακα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα .
  • Οταν δεσει την κατεβαζουμε απο το ματι της κουζινας και ριχνουμε μια κουταλια της σουπας βιταμ και τις βανιλιες.
  • Σε ενα ταψι του φουρνου στο πιο βαθυ που υπαρχει στρωνουμε το πρωτο φυλλο αφου εχουμε βουτυρωσει το ταψι και πανω στο φυλλο ριχνουμε παλι λιωμενο βιταμ και μια κουταλια της σουπας ζαχαρη, βαζουμε το δευτερο φυλλο ριχνουμε παλι βιταμ και ζαχαρη επειτα το τριτο φυλλο με τον ιδιο τροπο ωσπου να τελειωσουν τα φυλλα .
  • Στην συνεχεια ριχνουμε την κρεμα στα φυλλα και χτυπαμε τα δυο αυγα που μας εχουν απομεινι με 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και το ριχνουμε πανω απο την κρεμα απλωνοντας ομοιομορφα.
  • Ψηνουμε την πιτα μα στους 180ο για 35-45 λεπτα .


Π http://www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου