Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
1 λίτρο γάλα
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά ολόκληρα
150 γρ. βούτυρο της 
αρεσκείας σας
 (προτείνω τύπου κερκύρας)
150 γρ. ζάχαρη
Λίγη βανίλια σκόνη 
(αν θέλετε ρίξτε και ροδόνερο)

Σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5-6 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βαθιά, βάζουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα χεριού ή κουτάλα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος λίγο λίγο το γάλα.
Όλα αυτά τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν. Προσοχή κολλάει και σβολιάζει αν δεν το ανακατεύετε συνέχεια!
Η κρέμα γίνεται όχι πολύ σφιχτή, γιατί με το ψήσιμο θα σφίξει κι άλλο! Να στέκεται κάπως στο κουτάλι.
Κόβουμε τα φύλλα λωρίδες. Εγώ για ευκολία έτσι όπως είναι η συσκευασία ρολό,την κόβω σε 3 ίσα μέρη! Εύκολο!
Βουτυρώνουμε το ταψί και ετοιμάζουμε τα ατομικά πούρα.
Προτείνω 2 -2 τις λωρίδες, την μία πάνω στην άλλη και βάζετε στην μία άκρη κρέμα.
Τυλίγετε με μεγάλη προσοχή σαν να κάνατε ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα!
Τα βάζετε στη σειρά όλα, τα περιχύνετε με το λυωμένο βούτυρο και ψήνετε στους 180 για 3/4 της ώρας. Όχι στον αέρα!
Ετοιμάζετε το σιρόπι να είναι χλιαρό όταν βγουν τα πούρα. Όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρολάκι για 5-6 λεπτά.
Κρυώνουν τα πούρα και ρίχνετε το σιρόπι.
Τα αφήνετε 5-6 ώρες να ρουφήξουν το σιρόπι και κάνετε βουτιά!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου