Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ ΜΕ ΣΩΣ ΘΥΜΑΡΙ



ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 Καρέ αρνιού
ζωμός κότας
5 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
5 καρότα
5 πρασα
5 κ.γ θυμάρι
3 ποτήρια κρασιού Vinsanto
5 κ.σ βούτυρου
αλάτι, πιπέρι 
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε σε μερίδες το αρνί το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε στη σχάρα.
Για το πλιγούρι: βαζουμε σε βραστό νερό ζωμό κότας, 10 φλυτζάνια πλιγούρι να βράσουν και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο.
Ανακατεύουμε το μείγμα για να μην κολλήσει, προσθέτουμε και τα λαχανικά αφού τα έχουμε κόψει σε κυβάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό.
Για τη σως: βάζουμε το κρασί να βράσει και όταν μείνει το μισό ρίχνουμε το θυμάρι, ενα φλυτζάνι ζωμό κότας, νισεστε για να δέσει, αλάτι, πιπέρι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου