Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑ


ENGLISH
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣκάθε μέρα σεφ
Βαγγέλης Δρίσκας

Αρνίσια κεφτεδάκια με μπόλια

 ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Υλικά για 4 άτομα
  • 750 γραμ. αρνίσιος κιμάς
  • 1 μπόλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
  • 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτ. της σούπας ξανθές σταφίδες
  • 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Βάζετε την μπόλια σε χλιαρό νερό και την αφήνετε για μισή ώρα να μαλακώσει, την στραγγίζετε προσεκτικά και την αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Ψιλοκόβετε τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το πλάθετε σε 20 κεφτεδάκια.
Κόβετε την μπόλια σε 20 τετράγωνα κομμάτια και τυλίγετε ένα ένα τα κεφτεδάκια με τα κομμάτια της μπόλιας. Τα βάζετε σε ένα ταψί, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15-20 λεπτά.
Σερβίρετε με πράσινα σαλατικά, ρόκα και φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου