Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά για τη ζύμη μπριζέ
– 300 γρ. αλεύρι
– 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 αυγό
– 4 κουταλιές ζάχαρη
– 1 κουταλάκι μπέικιν
– περίπου 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
Υλικά για τη γέμιση
– 1 φακελάκι κρέμα στιγμής
– 1 φακελάκι υποκατάστατο σαντιγί
– γάλα για την κρέμα και τη σαντιγί
– περίπου 20 φράουλες
– 3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα



Εκτέλεση

- Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ ως εξής:
Χτυπάτε καλά το αυγό με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι
με το μπέικιν και ζυμώνετε (τριφτά) με το βούτυρο και το ζεστό νερό
ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό.
Ζυμώνετε (βρέχετε λίγο τα χέρια αν σας κολλάει η ζύμη)
και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί
για μισή ώρα περίπου (σκεπασμένη).
- Στο μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας.
Πολτοποιείτε στο μίνι μπλέντερ 7 με 8 φράουλες και τις βάζετε σε
μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη μαρμελάδα να πάρουν μια με δυο βράσεις.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία
για να μη φουσκώσει πολύ και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
(περίπου 15′). (Αντί για το τρύπημα μπορείτε να στρώσετε μια λαδόκολλα
με λίγα φασόλια γίγαντες ώστε το βάρος να εμποδίσει το περιττό
φούσκωμα της τάρτας. Στα 8 με 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα,
πετάτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο ώστε η τάρτα να ροδίσει.)
Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει.
- Ετοιμάζετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
(το μπολ και τα πώς-τα-λένε-τα-χτυπητήρια-του-μίξερ να είναι παγωμένα).
- Ετοιμάζετε και την κρέμα στιγμής (πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού).
Στην κρέμα ενσωματώνετε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Στο ψυγείο.
- Όταν, λοιπόν, όλα θα είναι δροσερά, στρώνετε πάνω στην τάρτα
την κρέμα και από πάνω απλώνετε την σάλτσα φράουλας.
- Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και γαρνίρετε. Τη βάζετε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου