Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ







Υλικά (για 6-8 άτομα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γραμ. ζαμπόν ψητό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. πουρέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 κ.σ. ζεστό νερό
1 αβγό
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
1 πακέτο κανελόνι
4 1/2 φλ. μπεσαμέλ (η συνταγή εδώ)
2/3 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2-3 κ.σ. βούτυρο


Ετοιμάζετε την γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί χωρίς να αλλάξει χρώμα (4-5 λεπτά). Προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα, διαλύοντας ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα τα μπαλάκια του κιμά που δημιουργούνται. Μαγειρεύετε έτσι για 4 περίπου λεπτά. Αποσύρετε και μεταφέρετε σε μπολ με το ζαμπόν, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας αραιομένο και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Ακολουθείτε τη συνταγή μας για ‘μπεσαμέλ» όπως ακριβώς αναφέρετε στα λαζάνια με κιμά. Η ποσότητα είναι η σωστή.
Γεμίζετε τα κανελόνι: Boυτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι ή πιρέξ και απλώνετε στη βάση 3 κ.σ. μπεσαμέλ. Προσθέτετε το 1/3 από την υπόλοιπη στο μείγμα του κιμά, ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό τα κανελόνι, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κανονικό ή του γλυκού (ό,τι σας βολεύει) και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνετε πάνω τους την γέμιση που περισσεύει και την απλώνετε κυρίως πάνω από τα σημεία που αυτά εφάπτονται. Καλύπτετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και κομματάκια από το βούτυρο.
Ψήνετε στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι τα κανελόνι να έχουν ένα ωραίο χρυσορόδινο χρώμα.
Σερβίρισμα: Aφήνετε το σκεύος να κρυώσει τουλάχιστον 8-10 λεπτά (το καλοκαίρι περισσότερο) πριν κόψετε τα κανελόνι. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα για να τα μεταφέρετε στα πιάτα.




πηγη ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου