Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ





Για 2 βάσεις

250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο 
μισή κ.γλ. αλάτι

Τα λειώνουμε σε μπεν μαρί χωρίς να βράσουν και τα ανακατεύουμε καλά.

4 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. ζάχαρη

Τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε στο μίγμα σοκολάτας.
Προσθέτουμε 

150 γρ. αλεύρι

και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς αφού
χωρίσουμε το μίγμα σε 2 ισομεγέθη ταψάκια (περίπου 23 εκ. το καθένα)
Για το σιρόπι3 φλ. τσ. νερού
1,5 φλ.τσ. ζάχαρη
Βράζουμε τα υλικά για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό
να κοχλάζει και αφήνουμε στην άκρη για να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι όταν έχει
κρυώσει.

Γέμιση α' με πραλίνα αμυγδάλου και μπισκότο oreo
380 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
230 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα και χτυπημένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία
ομοιόμορφη μάζα
7-8 κομμάτια μπισκότα σοκολάτα oreo χτυπημένα στο μπλέντερ 

Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί
ια το γλάσο σοκολάτας

200γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. μέλι

Ζεσταίνουμε την κρέμα να κάψει όχι όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και
ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε με μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε το μέλι.
Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Συναρμολόγηση

Σε μια φόρμα με σούστα βάζουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε
καλά. Απλώνουμε την γέμιση α' και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο δίσκο
παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε προσεκτικά και βάζουμε την γέμιση βάζουμε το
γλυκό στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει. Βγάζουμε την
τούρτα από την κατάψυξη. Αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με το γλάσο
σοκολάτας. Διακοσμούμε κατά βούληση και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου