Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ




H συνταγή της ημέρας 
 

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
100 γρ. γαλέτα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 μπάλα μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι οι μελιτζάνες να μείνουν με μια πηχτή σάλτσα αντομάτας.
Τοποθετούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Έπειτα, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στις μελιτζάνες.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου