Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥ










Υλικά για το φύλλο
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα περίπου)
Υλικά για τη γέμιση
  • 2 μέτρια στήθη κοτόπουλου
  • 10 φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • 5 γεμάτες κουταλιές κάρυ φρέσκο
  • πιπέρι αλάτι

Διαδικασία

Για το φύλλο:
σε ένα μεγάλο μπωλ,κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και ανοίγουμε ένα λάκκο στη μέση.
Προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε και όσο επιπλέον νερό χρειασθούμε έτσι ώστε να γίνει η ζύμη μας λεία.
Ανάλογα με τα φύλλα που θα ανοίξουμε, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Εγώ ανοίγω γύρω στα 6 πολύ λεπτά φύλλα. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 1/2 ώρα. Ανοίγουμε τα κομμάτια με μια λεπτή βέργα αφού έχουμε αλευρώσει την επιφάνεια.

Για τη γέμιση:

Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα θρυμματίζουμε. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και το κάρυ. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος βάζουμε φρέσκο πιπεράκι και αλάτι. Πριν βάλουμε την γέμιση στο ταψί με το φύλλο μας, την έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.Βουτυρώνουμε το ταψί μας, τοποθετούμε τα 3 φύλλα, μετά τη γέμισή μας και τα άλλα 3 φύλλα.
Πασαλείβουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά μας στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

η συνταγη ειναι απο το ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου