Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΜΑΝΤΙ


Πικάντικο, απολαυστικό και εύκολο στην παρασκευή του φαγητό, με τη σφραγίδα της αυθεντικής ανατολίτικης κουζίνας!


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό (ή όσο πάρει η ζύμη)

Για τη γέμιση:
  • 300 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα κύμινο σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κονσέρβα (ή χάρτινο κουτί) ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη

www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου